piektdiena, 2014. gada 16. maijs

MILLISE NÄITAJATE JÄRGI MOBIILTELEFONI VALIDA?

MOBIILTELEFONI
Tänapäeval on mobiiltelefonidel mitu rolli inimeste elus – nad on praktilised töövahendid, kuid aina rohkem ka meelelahutusvahendid ning aksessuaarid. Mobiiltelefoniturg pakub erinevaid seadmeid ja kõikidel kasutajatel peaks olema võimalik leida sobiv seade enda jaoks.

Mobiilide kõige tähtsamad näitajad võib laias laastus kategoriseerida järgmiselt – välimus (ekraani suurus, telefoni tüüp, kaal), võimsus (protsessor, mälumahud) ja lisavõimalused (operatsioonisüsteemi liik, kaamera).
Mobiiltelefonid erinevad teineteisest  oma konstruktsiooni poolest ning neid annab liigitada järgmiselt: klassikaline klahvidega tüüp, klappkonstruktsiooniga tüüp, liugurkonstruktsiooniga tüüp ja puutetundliku ekraaniga tüüp. Tänapäeval on väga levinud puute-ekraaniga nutitelefonid, mis töötavad nagu arvutid – need telefonid võimaldavad dokumentidega töötada, internetti pääseda, neisse saab programme alla laadida, neis on pildistamiseks ja filmimiseks kaamera.
Välimuselt võivad telefonid olla erineva kaalu, värvi ja disainiga. Klassikalistel, klapiga ja liuguriga mudelitel on üldjuhul väike ekraan (1,4–2,2 tolli). Puute-ekraanidega telefonide ekraanid on suuremad (2,4–6,3 tolli) tänu virtuaalklaviatuuri kasutamisele klahvistiku asemel. Mobiiltelefoni raskus võib olla vahemikus 79,5–170 g. Mobiiltelefoni korpuse värv on tavaliselt must, valge või metallik, kuid saadaval on ka muid värve või mitmevärvilisi korpusi.
Nutitelefonide puhul võib rolli mängida see, mis operatsioonisüsteemiga seade töötab. Turul domineerivad praegu Apple'i iOS, Google'i Android ja Microsofti Windows. Nimetatud operatsioonisüsteemidega seadmete jaoks on võimalik internetist alla laadida spetsiaalselt nende süsteemide jaoks loodud rakendusi.
Puute-ekraaniga mobiiltelefoni puhul on oluliseks parameetriks ekraani suurusele lisaks ka ekraani resolutsioon (alates 128 x 48 kuni 768 x 1280). Mida suurem on resolutsioon, seda selgemini suudetakse ekraanil kuvada visuaalmeediafaile.
Tavalise mobiiltelefoni protsessor ei pea olema võimas, kuid nutitelefonide puhul, mis peavad hakkama saama erinevate programmide käitamisega, peab see siiski piisavalt suutlik olema.
Nutitelefonidel on sisseehitatud mälu (8–32 GB) ning Micro-SD-kaardi toega mobiilidel on võimalik mälumahtu suurendada täiendavalt 64 GB võrra.
Tavapäraselt on mobiiltelefonidel vähemalt üks kaamera (0,3–5 megapikslit). Nutitelefonide tagumine kaamera on tavaliselt võimsam (0,3–41 megapikslit) ja sellega saab nii teha pilte kui ka filmida ning sõltuvalt telefoni tüübist võib olemas olla ka välklamp. Esikülje kaamera on mõeldud fotode ja videokõnede tegemiseks.
Mobiiltelefoni puhul on mõttekas, et seadmel oleks peamised juhtmeta ühenduse loomise võimalused, nagu Bluetooth, WiFi, 3G, ning vajalikud pordid.
Veebipoes müüakse erinevate tootjate (nt Nokia, Samsung, Sony, Apple) mobiiltelefone.
Veebipoest 1a.ee saab valida telefone erinevate näitajate järgi, mh järgmiste alusel:
- operatsioonisüsteem;
- kaamerad;
- tootja jne.

Veebipoest 1a.ee saab osta tooteid liisinguga ja poe spetsialistidele võib esitada päringuid toodete kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru