pirmdiena, 2014. gada 19. maijs

KUIDAS OSTA TELERIT?

televiisorid
Moodsate telerite valikuvõimalused
LED-, LCD- ja plasmateler on tänapäeval kõige eelistatumaks teleriks.  Parem kaadrisagedus ja resolutsioon, mitmed teleri paigutamisvõimalused ning lisavõimalused – need on omadused, mida moodsate telerite puhul võib iseenesestmõistetavaks pidada.

Vaatamiskaugus
Kui kaugelt telerit vaadatakse on üheks lähepunktiks, mille alusel uut telerit valida. Samuti on telesignaali kvaliteet vaatamiskauguse määramist mõjutavaks detailiks. Mida lühem on teleri ja vaataja vaheline vahekaugus, seda lühem võib olla ka teleri ekraani suurus. Vahemaa võib olla väiksem, kui telesignaali kvaliteet on veatu. Üldjuhul soovitatakse, et vaatamiskaugus peab olema suurem kui 2,5 ekraanidiagonaali, kuid kvaliteetse signaali korral piisab 1,5 ekraanidiagonaalist.
Pildikvaliteet – ekraani tehnoloogia ja eraldusvõime
Teleri tehnoloogiast ehk sellest, kas tegu on LCD-, LED- või plasmateleriga, sõltub ka pildikvaliteet. Kõik nimetatud telerid on õhukesed, kuid neis kasutatud ekraani tehnoloogia mõjutab seda, kui hea on kontrastsus ja sujuv on liikumine ning kui suurel määral teler elektrit tarbib.
Plasmatelerid on kõige kallimad, kui see-eest tagavad nad suurepärase värvi- ja liikumisedastuse. Samas on seda tüüpi teler kõige kulukam ülalpidamise poolest LED-lampidega LCD-teler on pildikvaliteedi poolest juba peaaegu samaväärne plasmateleriga. LED-TV suureks plussiks on väike voolutarve. Lameekraantelerite hulgas on LCD-telerid kõige soodsamad, kuna LED-tehnoloogia tänu oma säästlikkusele on LCD-tehnoloogiat selja taha jätmas.
Pildikvaliteedist rääkides tuleb tähelepanu pöörata ka värskendussagedusele ning eraldusvõimele. Kaadrisageduse näitajaks on hertsid (Hz) ning mida suurem on hertside arv, seda ühtlasem on kiire liikumise näitamine. Turul pakutavate telerite puhul on 100–200 Hz väga heaks ning 50 Hz rahuldavaks parameetriks. resolutsiooni puhul tuleb silmas pidada, kas teler on HD-ready (720 p) või Full-HD (1080 p) – väga kvaliteetse sisu, nagu Blu-Ray kettale salvestatud või HD-kanalite edastatava sisu vaatamiseks, tuleb valida Full-HD, mis võimaldab selgemat üksikasjade edastust.
Teleri ekraani mõõtmed
Moodsate telerite suurused on vahemikus 19 kuni 60 tolli.  Ekraani suuruse valikul on otsustavaks vahekaugus teleri ja vaataja vahel.
Teleri ärapaigutamine kodus on nüüd tunduvalt lihtsam, kuna enamus telereid on võimalik erivahendite abil ka seinale paigutada. Ostjal on võimalik valida telerit ka selle välimuse järgi – kitsas või lai raam, raami värv.
Lisafunktsioonid
Reeglina on võimalik õhukesi telereid kasutada ka muul eesmärgil kui üksnes programmide vaatamiseks. Peamisteks sellisteks võimalusteks on Smart TV ja veebibrauseri, 3D-funktsiooni olemasolu ning multimeedia taasesituse ja salvestamise võimalus.
Smart TV annab teleri kasutajale juurdepääsu erinevatele veebirakendustele, nagu YouTube, Facebook, Skype jt. Kui teleris on veebibrauser, siis saab vaadata kõike veebist leitavat.
Telerit saab tänu 3D-toele kasutada ka erineva 3D-versioonis toodetud sisu nautimiseks (mängude, filmide jne jaoks). 3D-funktsiooni ekspluateerimiseks on vajalik juurde osta 3D-prillid.
Teleri multimeediafunktsiooni vahendusel saab kasutada seadet erinevate meediafailide taasesitamiseks. Lisaks on ka võimalus jäädvustada saateid välisseadmele.  
Teleri ühilduvus
Kaasaegsete telerite puhul on hea ka nende ühilduvus muude kodus kasutuselolevate meelelahutusseadmetega.
Veebipood 1a.ee abiks moodsa teleri ostmisel
Veebipoest 1a.ee saab osta erinevate tootjate telereid (Toshiba, Panasonic, Sharp jt) ja teleritarvikuid. Veebipoes 1a.ee on tooteid võimalik valida järgmiste tehniliste omaduste järgi:
- ekraani mõõtmed;
- ekraani resolutsioon;
- hind;
- erinevad paigutamisvõimalused;
- täiendavad funktsioonid.

Veebipoes 1a.ee tooteid vaadates saab kohe selgitada, millist järelmaksuvõimalust on võimalik kasutada toote ostmiseks, ning ühtlasi saab esitada küsimusi poe spetsialistidele toote kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru