trešdiena, 2014. gada 30. aprīlis

MILLEST LÄHTUDA UUE MOBIILTELEFONI VALIKUL?

mobiiltelefonid
Mobiiltelefonide valik on tänapäeval üsnagi mitmekesine – alates klassikalistest mobiiltelefonidest kuni puutetundlike ekraanidega nutitelefonide ning nutitelefonide ja tahvelarvutihübriidideni.

Mobiilide kõige tähtsamad näitajad võib laias laastus kategoriseerida järgmiselt – välimus (ekraani suurus, telefoni tüüp, kaal), võimsus (protsessor, mälumahud) ja lisavõimalused (operatsioonisüsteemi liik, kaamera). http://www.1a.ee/mobiil_telefonid/mobiiltelefonid
Mobiiltelefonide erinevateks tüüpideks on puute-ekraaniga, liugurkonstruktsiooniga, klappkonstruktsiooniga ja klassikaline klahvidega tüüp. Tänapäeval on populaarsed puute-ekraaniga nutitelefonid, mis töötavad nagu arvutid – nendega saab internetti kasutada, dokumente luua, avada ja redigeerida, erinevaid meediafaile avada ja mängitada, neis on kaamera pildistamiseks ja filmimiseks ning videokõnede tegemiseks ning neisse saab rakendusi laadida.
Välimuselt võivad telefonid olla mitmesuguse kaalu, värvi ja disainiga. Klassikalist, klapiga ja liugurtelefonidel on ekraani suurus väike (1,4–2,2 tolli). Puute-ekraanidega telefonide ekraanid on suuremad (2,4–6,3 tolli), kuna füüsiline klahvistik on neil asendatud virtuaalklaviatuuriga. Mobiiltelefoni raskus võib olla vahemikus 79,5–170 g. Mobiiltelefoni korpuse värv on tavaliselt must, valge või metallik, kuid saadaval on ka muid värve või mitmevärvilisi korpusi.
Nutitelefonide puhul võib rolli mängida see, mis operatsioonisüsteemi seade kasutab. Turul domineerivad praegu Apple'i iOS, Google'i Android ja Microsofti Windows. Kõigi nende operatsioonisüsteemide jaoks on loodud omad rakendused ning neid saab veebist allalaadida.
Puute-ekraaniga nutitelefonide ekraanid võivad olla suured, kuid tasub uurida lähemalt, mis on nende ekraani eraldusvõime. Üldiselt on ekraani pikslitihedus vahemikus 128 x 48 kuni 768 x 1280 ja põhimõtteliselt, mida suurem on pikslitiheduse arv, seda selgem on seadme pildiedastus.
Protsessori võimsus on suurem nutitelefonidel, kuna seadmega peab olema võimalik avada suuremahulisi faile (nt meedia) või käitada korraga mitut funktsiooni.
Nutitelefonidel on sisseehitatud mälu (8–32 GB) ja erinevatel versioonidel on seda võimalik suurendada Micro-SD-kaardiga (kuni 64 GB).
Tavapäraselt on telefonil vähemalt üks kaamera (0,3–5 megapikslit). Nutitelefonide tagumise külje kaamera on tavaliselt võimsam (0,3–41 megapikslit) ja sellega saab nii teha pilte kui ka filmida ning sõltuvalt mudelist võib olemas olla ka välklamp. Esikülje kaamera on mõeldud nii pildistamiseks kui ka videokõnede jaoks.
Lisavõimalustega seoses tasub silmas pidada, kas mobiiltelefonil on olemas vajalikud pesad (USB, HDMI) ning kas seadmega saab luua juhtmevabasid ühendusi (WiFi, 3G, 4G, Bluetooth, NFC).
Veebipoes müüakse erinevate tootjate (nt Nokia, Samsung, Sony, Apple) mobiiltelefone.
Veebipoest 1a.ee saab valida telefone erinevate näitajate järgi, mh järgmiste alusel:
- operatsioonisüsteem;
- protsessori võimsus;
- tootja jne.

Veebipood 1a.ee pakub ka järelmaksuvõimalust ning võimalust esitada küsimusi toodete kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru