trešdiena, 2014. gada 26. februāris

MILLEST LÄHTUDA UUE MOBIILTELEFONI VALIKUL? mobiiltelefonid


mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid täidavad tänapäeval väga mitut rolli inimeste elus – nad on praktilised töövahendid, kuid aina suuremal määral ka meelelahutusvahendid ning aksessuaarid. Mobiiltelefoniturg pakub erinevaid seadmeid ja kõikidel kasutajatel peaks olema võimalik leida sobiv telefon enda jaoks.
Mobiilide kõige tähtsamad näitajad võib laias laastus kategoriseerida järgmiselt – välimus (ekraani suurus, telefoni tüüp, kaal), võimsus (protsessor, mälumahud) ja lisavõimalused (operatsioonisüsteemi liik, kaamera).
Mobiiltelefonid erinevad teineteisest  oma konstruktsiooni poolest ning neid annab liigitada järgmiselt: klassikaline klahvidega tüüp, klappkonstruktsiooniga tüüp, liugurkonstruktsiooniga tüüp ja puute-ekraaniga tüüp. Tänapäeval on populaarsed puute-ekraaniga nutitelefonid, mis pakuvad mitmeid sarnaseid funktsioone arvutitega – nendega saab internetti kasutada, dokumente luua, avada ja redigeerida, erinevaid meediafaile avada ja mängitada, neis on kaamera pildistamiseks ja filmimiseks ning videokõnede tegemiseks ning neisse saab rakendusi laadida. 
Füüsilise välimuse poolest võivad telefonid olla mitmesuguse kaalu, värvi ja kujundusega. Klassikalist, klapiga ja liugurtelefonidel on ekraani suurus väike (1,4–2,2 tolli). Puutetundlike ekraanidega telefonide ekraanid on suuremad (2,4–6,3 tolli) tänu virtuaalklaviatuuri kasutamisele klahvistiku asemel. Mobiiltelefoni raskus võib olla vahemikus 79,5–170 g. Mobiiltelefoni korpuse värv on tavaliselt must, valge või metallik, kuid saadaval on ka muid värve või mitmevärvilisi korpusi.
Nutitelefonides on kasutusel operatsioonisüsteemid ning seegi võib valiku tegemisel oluliseks osutuda. Turul domineerivad praegu Google'i Android, Apple'i iOS ja Microsofti Windows. Kõigi nende operatsioonisüsteemide jaoks on loodud omad rakendused ning neid saab veebist allalaadida. 
Puute-ekraaniga nutitelefonide ekraanid võivad olla suured, kuid tasub selgitada välja, mis on seadme ekraani eraldusvõime. Tavaliselt on ekraani pikslitihedus vahemikus 128 x 48 kuni 768 x 1280 ja põhimõtteliselt, mida suurem on pikslitiheduse arv, seda selgem on seadme pildiedastus.
Protsessori võimsus on suurem nutitelefonidel, kuna seadmega võidakse avada suuremahulisi faile (nt meedia) või käitada korraga mitut rakendust. 
Nutitelefonidel on sisseehitatud mälu (8–32 GB) ja paljudel telefonidel on seda võimalik suurendada Micro-SD-kaardiga (kuni 64 GB).
Mobiiltelefonil kaamera olemasolu võib juba üpris tavaliseks lugeda. Kallimatel mudelitel on nii tagumine kui ka eesmine kaamera, lihtsamatel mudelitel vaid tagumine kaamera. Põhikaameraks olev tagumise kaamera sensori suurus võib olla kuni 41 MP, täiendava kaamera ehk eesmise kaamera oma aga kuni 5 MP.
Lisavõimalustega seonduvalt tasub silmas pidada, kas mobiiltelefonil on olemas vajalikud pordid (USB, HDMI) ning kas seadmega saab luua juhtmeta ühendusi (WiFi, 3G, 4G, Bluetooth, NFC). 
Veebipoes müüakse erinevate tootjate (Apple, Samsung, Gigabyte, Presitigio jm) mobiiltelefone. 
Veebipoest 1a.ee saab valida telefone erinevate näitajate järgi, mh järgmiste alusel:
- operatsioonisüsteem;
- kaamerad;
- tootja jne. 
Veebipood 1a.ee pakub ka liisinguvõimalust ning võimalust esitada küsimusi toodete kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru