ceturtdiena, 2014. gada 27. februāris

KUIDAS OSTA MONITORI?


monitorid
Nagu ka telerite puhul, on arvuti kuvarite ehitamisel üle mindud LCD- ja LED-tehnoloogiale. Nimetatud tehnoloogiate abil on võimalik toota parameetritelt õhukesi ja kergemaid monitore, mille pildikvaliteet on parem ja mis tarvitavad vähem energiat. Uue kuvari hankimisel oleks põhjust mõelda, millise tegevuse – töö või meelelahutuse – jaoks see ennekõike kasutusel on. 
Kuvari puhul on olulisteks parameetriteks seadme tüüp, ekraani suurus, ekraani resolutsioon, reageerimise aeg ja reguleerimise võimalus
Õhukesteks monitorideks on nii LCD- kui ka LED-kuvarid, kuid LED-tehnoloogia võimaldab LED-taustvalgustuse abil teha kuvari eriti õhukeseks ning vähendada ka selle energiatarbimist. 
Sõltuvalt sellest, kas kuvariga tehakse kontoritööd või meediatöötlust, või hoopis mängitakse mänge, tasub tähelepanu pöörata ka kuvari paneeli tüübile. Kontoritöö ja mängude jaoks on soovitatav valida TN- ja MVA-liiki kiire reageerimisega paneel ning meediatöötluseks sobib paremini suurema reageerimisaja, kuid väga hea värviedastusega IPS-paneel.
Kuvarite ekraani mõõtmed on vahemikus 15 tollist kuni 46 tollini. Alates 20-tollise ekraaniga kuvariga on töötamine lihtsam, kuna ekraanile mahub korraga mitu akent. Kui algselt võib suur ekraan tunduda tavatu, siis pärast mõningast kasutamist võib tekkida raskusi väiksemõõtmelisema ekraani juurde naasmisega. Väga suurte ekraanidega monitoride puhul (üle 25 tolli) võib olla raskusi kõige ekraanil kuvatu hoomamisega, kuid selliseid monitore eelistatakse meedia (mängude mängimise, filmide vaatamise) jaoks.
Mida suurem on monitori eraldusvõime (maksimaalne võimalik punktide arv ekraanil), seda selgemat pilti seade suudab kuvada.
Monitori seadistamisel on oluline, et saaks kohandada kaldenurka ja kõrgust ning võimalusel ka horisontaalvaadet vertikaalvaateks.
Veebipood 1a.ee pakub suurel hulgal erinevaid kuvareid. Monitore saab valida veebipoest 1a.ee seadme hinna, tootja, tüübi, ekraani suuruse, paneeli tüübi, resolutsiooni, heleduse, reageerimisaja, liidese, sisseehitatud kõlarite, 3D-toe, reguleerimise ning seinale kinnitamise võimaluse järgi
Veebipoest 1a.ee saab osta tooteid järelmaksuga ning ostjal on võimalik veebi vahendusel poe spetsialistidelt toote kohta nõu küsida.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru