ceturtdiena, 2015. gada 5. februāris

KUIDAS TAHVELARVUTIT OSTA?

Tänapäeval on tahvelarvutist saanud populaarne alternatiiv laua- ja sülearvutile. Erinevate loovülesannete täitmiseks tahvelarvuti laua- ja sülearvutile märkimisväärset konkurentsi ei paku, kuid meedia tarbimiseks sobib tahvelarvuti oma kerge kaalu ja väikeste mõõtmete poolest suurepäraselt.


Tahvelarvutite tehnilistest omadustest tuleks järgmistele kõige enam tähelepanu pöörata:
- riistvara,
- operatsioonisüseem,
- ekraani suurus ja resolutsioon,
- täiendavad võimalused.
Tahvelarvutid võib jagada operatsioonisüsteemi põhjal järgmiselt: Apple'i iOS, Google'i Android ja Microsofti Windows operatsioonisüsteemi kasutavad seadmed. iOS operatsioonisüsteem on kasutusel ainult selle tootja seadmetes. Androidi operatsioonisüsteem on kasutusel erinevate tootjate tahvelarvutites (mh Acer, Archos, Asus, GoClever, HP, Prestigio ja Samsung). Windowsi OS on suhteliselt uus ning selle kasutus ei ole veel laialt levinud (mh Asus, Acer, Microsoft, Dell, Samsung). Tahvelarvuteid operatsioonisüsteemiga Windows 8 võib lugeda töötamiseks kõige võimsamaks, kuna neil on kõik funktsioonid, mis süle- või lauaarvutil. Tulen valmis olla, et selle operatsioonisüsteemiga tahvelarvutid on raskemad ja häälekamad ning et mugavalt töö tegemiseks oleks hea kasutada klaviatuuri ja hiirt.

Vaata siit rohkem infot- http://www.1a.ee/arvutitehnika/tahvelarvutid

See milliseid rakendusi saab seadmesse laadida, oleneb operatsioonisüsteemist. Apple'i iPadi jaoks on saadaval suures valikus mitmesuguseid rakendusi, kuid need on üldjuhul tasulised. Androidi operatsioonisüsteemiga seadmetele sobivad vaid Androidi rakendused ning nende turg on ühtlasi päris suur. Valik ei pruugi olla võrdväärne Apple'i tahvelarvuti rakenduste valikuga, kuid rohkem on saadaval tasuta rakendusi. Microsofti operatsioonisüsteemi jaoks mõeldud rakenduste valik on praegu veel piiratud.
Kaamera, mälu, protsessor – need moodustavad tahvelarvuti peamised riistavaralised alustalad. Tahvelarvuti protsessori võimsusest on mõjutatud see, kui sujuvalt suudab seade meediafaile mängitada ning erinevaid programme samaaegselt käitada. Samas tuleb arvestada, et suurema jõudlusega protsessoriga tahvelarvuti hind on kallim ning selline seade tarbib rohkem elektrit. Praeguseks on üpris levinud, et protsessori jõudlus on suurem kui 1 GHz (1 GHz on piisav HD-kvaliteediga meedia vaatamiseks) ning et protsessoril on enam kui üks tuum. Tahvelarvuti operatiivmälumaht võib olla vahemikus 512 MBst kuni 2 GBni, kusjuures 1 GB võib hinnata minimaalseks nõudlikemate kasutajate jaoks. Tahvelarvutite puhul on levinud mobiiltelefonidele sarnane kaamerate paigutus – üks seadme tagaküljel ja võimsam (2–8 megapikslit) pildistamiseks ja filmimiseks ning teine seadme ees ja nõrgem (0,3–2,2 megapikslit) videokõnede jaoks. Turul on saadaval ka 1 kaameraga või kaamerateta tahvelarvuteid.
Tahvelarvuti ekraani suurused vahelduvad 7 tollist kuni 10,1 tollini. Suurema ekraaniga seadmest on loomulikult parem sisu tarbida. Siin tuleb aga arvestada kaasaskantavuse mugavust ning ka energiakulu, kuna suurem tahvelarvuti võtab rohkem ruumi ning selle toitevajadus on suurem.
Tahvelarvutite püsimälumaht on 4–64 GB, kuid reeglina on olemas võimalus seda mahtu suurendada Micro-SD-kaardiga.
Seadme puhul oleks ka väga hea, et saaks luua juhtmevabasid ühendusi (Bluetooth, NFC, WiFi, 3G) ning oleks olemas vajalikud USB- ja HDMI-pesad.
Veebipoes 1a.ee on pakkuda mitmeid erinevaid tahvelarvuteid ja nende tarvikuid.
Veebipoest 1a.ee saab tahvelarvuteid valida nende hinna, tootja, operatsioonisüsteemi ja selle versiooni, ekraani suuruse, resolutsiooni, protsessori ja selle tuumade arvu, operatiiv- ja sisseehitatud püsimälu, WiFi, 3G- ja 4G-toe, kaamerate jm alusel.
Veebipoes 1a.ee saab tasuda ka järelmaksu kasutades. Ühtlasi on veebipoe 1a.ee saidi kaudu võimalik esitada päringuid toodete kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru