otrdiena, 2014. gada 30. decembris

MILLINE TAHVELARVUTI TÖÖ JA MILLINE MEELELAHUTUSE JAOKS?

Tänapäeval on tahvelarvutist saanud populaarne alternatiiv laua- ja sülearvutile. Töö tegemisel tahvelarvuti laua- ja sülearvutile suurt konkurentsi ei paku, kuid muude kui tööülesannete täitmiseks sobib tahvelarvuti oma parameetrite poolest suurepäraselt.
Ekraani suurus, riistvara, operatsioonisüsteem ja ühendused on peamisteks tahvelarvutit iseloomustavateks elementideks.
Tahvelarvutid võib jagada operatsioonisüsteemi põhjal järgmiselt: Apple'i iOS, Google'i Android ja Microsofti Windows operatsioonisüsteemil põhinevad seadmed. iOS operatsioonisüsteem on kasutusel vaid iPadides tahvelarvutites. Google'i OS on avatud ja sellest lähtuval on selle rakendamine laiem (mh Samsung, HP, Asus, Acer jt). Windowsi operatsioonisüsteem on uuem ning selle kasutus ei ole veel laialt levinud (mh Asus, Acer, Microsoft, Dell, Samsung). Tahvelarvuteid OSiga Windows 8 võib lugeda töötamiseks kõige sobilikumaks, sest neil on kõik funktsioonid, mis süle- või lauaarvutil. Windows 8-ga töötavad tahvelarvutid on suuremad ja tekitavad kõrgem müratase; töötamise jaoks on soovitatav kasutada lisaks ka hiirt ja klaviatuuri.
Operatsioonisüsteem paneb paika ka selle, milliseid rakendusi on võimalik seadmesse lisada. Apple'i iPadi jaoks on saadaval hulgaliselt mitmesuguseid rakendusi, kuid üldjuhul tuleb nende eest maksta. Androidi operatsioonisüsteemiga seadmete jaoks on olemas päris suur Androidi rakenduste turg. Androidi rakenduste valik võib Apple'i rakenduste valikule alla jääda, kuid rohkem on saadaval tasuta rakendusi. Kuna Microsofti OS on suhteliselt uus, siis ei ole selle rakenduste turg ja kasutajaskond veel välja kujunenud.
Tahvelarvutite riistvarast rääkides tuleb keskenduda protsessorile, mälule ja kaamerale. Seadme protsessori võimsusest on mõjutatud see, kui sujuvalt suudab tahvelarvuti meediat mängitada ning mitmesuguseid programme samaaegselt käigus hoida. Võimsa tahvelarvutiga käib kokku suurem energiakulu ning kõrgem hind. Tänapäeval on üpris levinud, et protsessori võimsus on suurem kui 1 GHz (1 GHz on piisav HD-kvaliteediga sisu vaatamiseks) ning et protsessoril on enam kui 1 tuum. Tahvelarvuti operatiivmälumaht võib olla vahemikus 512 MB–2 GB, kusjuures 1 GB võib pidada minimaalseks nõudlikuma kasutaja jaoks. Tahvelarvutite puhul on levinud mobiiltelefonidele sarnane kaamerate paigutus – üks seadme tagaküljel ja võimsam (2–8 megapikslit) pildistamiseks ja filmimiseks ning teine seadme ees ja nõrgem (0,3–2,2 megapikslit) videokõnede jaoks. Turult võib leida ka ühe kaameraga või kaamerateta tahvelarvuteid.
Tahvelarvuti ekraani mõõtmed vahelduvad 7 tollist kuni 10,1 tollini. Mida suurem on ekraan, seda mugavam on sealt sisu vaadata.
Püsimälumaht võib tahvelarvutite puhul olla väga erinev, 4 kuni 64 GBni. Mälumahtu saab suurendada Micro-SD-kaardi abil.
Tahvelarvuti puhul oleks ka hea, et saaks luua juhtmevabasid ühendusi (3G, WiFi, NFC, Bluetooth) ning oleks olemas vajalikud USB- ja HDMI-pesad.
Veebipoe 1a.ee valikus on mitmeid erinevaid tahvelarvuteid ja nende tarvikuid.
Veebipoest 1a.ee saab tahvelarvuteid valida järgmiste tehniliste omaduste järgi:
- tootja,
- ekraani suurus ja resolutsioon,
- operatsioonisüsteem, protsessor ja selle tuumad,
- sisseehitatud mälu ja operatiivmälu maht,
- kaamera ja lisavõimalused.
Veebipoes 1a.ee saab tasuda ka järelmaksu kasutades. Ühtlasi on veebipoe 1a.ee saidi kaudu võimalik esitada päringuid toodete kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru