ceturtdiena, 2014. gada 20. novembris

MILLIST TAHVELARVUTIT OSTA?

Lauaarvutile ja sülearvutile lisaks on praegu üheks populaarseks alternatiiviks veel ka tahvelarvuti. Erinevate loovülesannete täitmiseks tahvelarvuti personaalarvutitele tõsist konkurentsi ei paku, kuid meedia tarbimiseks sobib tahvelarvuti oma kerge kaalu ja väikeste mõõtmete poolest suurepäraselt.

Tahvelarvutite tehnilistest omadustest tuleks järgmistele kõige enam tähelepanu pöörata:
- operatsioonisüsteem,
- ekraanisuurus ja eraldusvõime,
- ekraani suurus ja eraldusvõime,
- täiendavad võimalused.
Operatsioonisüsteemide osas on turuliidriteks praegu Apple (iOS), Google (Android) ja Microsoft (Windows). Apple'i iOSi rakendatakse vaid Apple'i iPadi-seeria tahvelarvutites. Google'i operatsioonisüsteem põhineb avatud platvormil ja seega on Androidi rakendamine laiem (mh Samsung, HP, Asus, Acer jt). Microsofti operatsioonisüsteem on suhteliselt uus ning selle kasutus ei ole veel laialt levinud (mh Asus, Acer, Microsoft, Dell, Samsung). Kes soovib leida tahvelarvutit, millega saab ka töötada, siis tasub meeles pidada, et operatsioonisüsteemiga Windows 8 varustatud tahvelarvutid on sama võimekad kui sülearvutid. Tulen valmis olla, et selle OSiga seadmed on kaalult suuremad ja häälekamad ning et töötamiseks oleks vajalik ühendada klaviatuur ja hiir.
See milliseid rakendusi on võimalik tahvelarvutis kasutada, oleneb operatsioonisüsteemist. Apple'i iPadi jaoks on saadaval suures valikus mitmesuguseid rakendusi, kuid üldjuhul tuleb nende eest eraldi maksta. Androidi operatsioonisüsteemiga seadmetele sobivad vaid Androidi rakendused ning nende turg on ühtlasi päris suur. Androidi rakenduste valik võib Apple'i rakenduste valikule alla jääda, kuid see-eest on tasuta rakenduste valik väga lai. Microsofti operatsioonisüsteemi jaoks mõeldud rakenduste valik on praegu veel väheldane.
Kaamera, mälu, protsessor – need on peamisteks asjadeks, millele tahvelarvuti riistvara hinnates tähelepanu pöörata. Tahvelarvuti protsessori võimsusest oleneb see, kui sujuvalt suudab seade meediat taasesitada ning mitmesuguseid rakendusi üheaegselt käitada. Ühtlasi tuleb arvestada, et suurema jõudlusega protsessoriga tahvelarvuti hind on kõrgem ning selline seade kulutab rohkem elektrit. Turul on ajapikku ülekaalu saavutamas tahvelarvutid, mille protsessoril on rohkem kui üks tuum ning mille võimsus on üle 1 GB. Tahvelarvuti operatiivmälumaht võib olla vahemikus 512 MBst kuni 2 GBni, kusjuures 1 GB võib pidada minimaalseks nõudlikemate kasutajate jaoks. Tahvelarvutite puhul on levinud kahe kaamera kasutamine – üks seadme tagaküljel ja võimsam (2–8 megapikslit) pildistamiseks ja filmimiseks ning teine seadme ees ja nõrgem (0,3–2,2 megapikslit) videokõnede jaoks. Turult võib leida ka ainult tagumise kaameraga või kaamerateta tahvelarvuteid.
Tahvelarvuti ekraani suurused vahelduvad 7 tollist kuni 10,1 tollini. Mida suurem on ekraan, seda mugavam on ekraanilt sisu vaadata.
Tahvelarvutite püsimälumaht on 4 kuni 64 GB, kuid reeglina on seda võimalik suurendada Micro-SD-kaardi abil.
Tahvelarvuti puhul oleks ka hea, et saaks luua juhtmevabasid ühendusi (3G, WiFi, NFC, Bluetooth) ning oleks olemas vajalikud USB- ja HDMI-pordid.
Veebipoe 1a.ee valikus on mitmete erinevate tootjate tahvelarvuteid (HP, Samsung, Lenovo jt).
Veebipoest 1a.ee saab tahvelarvuteid valida järgmiste näitajate järgi:
- tootja,
- ekraani mõõtmed ja eraldusvõime,
- protsessor ja operatsioonisüsteem,
- sisseehitatud mälu ja operatiivmälu maht,
- kaamerad.
Veebipoes 1a.ee saab tasuda ka järelmaksu kasutades. Ühtlasi on veebipoe 1a.ee saidi kaudu võimalik esitada päringuid toodete kohta. Kliki siia!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru