ceturtdiena, 2014. gada 2. oktobris

KUIDAS TAHVELARVUTIT VALIDA?

Tänapäeval on tahvelarvutist saanud populaarne alternatiiv laua- ja sülearvutile. Töö tegemisel tahvelarvuti personaalarvutitele tõsist konkurentsi ei paku, kuid muude kui tööülesannete täitmiseks sobib tahvelarvuti oma parameetrite poolest ideaalselt.
Tahvelarvutite tehnilistest omadustest tuleks järgmistele kõige enam tähelepanu pöörata:
- riistvara,
- operatsioonisüseem,
- ekraani suurus ja resolutsioon,
- lisad.
Tahvelarvutid jagunevad operatsioonisüsteemide (OS) järgi kolmeks – Apple'i iOS, Google'i Android ja Microsofti Windows operatsioonisüsteemil põhinevad seadmed. Apple'i iOSi rakendatakse vaid sama tootja iPadi-seeria tahvelarvutites. Google'i operatsioonisüsteem on avatud ja seega on Androidi kasutus rohkem levinud (mh Samsung, HP, Asus, Acer jt). Microsofti operatsioonisüsteem on suhteliselt uus ning kasutusel vähem (mh Asus, Acer, Microsoft, Dell, Samsung). Tahvelarvuteid OSiga Windows 8 võib lugeda töötamiseks kõige võimsamaks, kuna nad hõlmavad kõiki personaalarvuti funktsioone. Windows 8-ga töötavad tahvelarvutid on kogukamad ja nendega kaasneb kõrgem müratase; töötamise jaoks on soovitatav osta lisaks hiir ja klaviatuur.
Operatsioonisüsteem määrab ka selle, milliseid rakendusi on võimalik tahvelarvutisse laadida. Apple'i iPadi jaoks pakutakse hulgaliselt mitmesuguseid rakendusi, kuid reeglina tuleb nende eest eraldi maksta. Androidi operatsioonisüsteemiga seadmetele sobivad vaid Androidi rakendused ning nende turg on ühtlasi päris suur. Androidi rakenduste valik võib Apple'i rakenduste valikule veidi alla jääda, kuid rohkem on saadaval tasuta rakendusi. Kuna Microsofti operatsioonisüsteem on suhteliselt uus, siis ei ole selle rakenduste turg ja kasutajaskond veel piisaval määral välja areneda jõudnud.
Kaamera, mälu, protsessor – need on peamisteks asjadeks, millele tahvelarvuti riistvara hinnates tähelepanu pöörata. Seadme protsessori võimsusest on mõjutatud see, kui sujuvalt suudab seade meediafaile mängitada ning mitmesuguseid rakendusi korraga käigus hoida. Samas tasub arvestada, et suurema jõudlusega protsessoriga tahvelarvuti hind on kallim ning selline seade tarbib rohkem elektrit. Turul on ajapikku ülekaalu saamas tahvelarvutid, mille protsessoril on rohkem kui 1 tuum ning mille võimsus on enam kui 1 GB. Tavaliselt hinnatakse, et 1 GB operatiivmälu jaoks on piisav, et normaalselt käitada põhirakendusi Turul on aga saada seadmeid operatiivmälumahuga 512 MB kuni 2 GB. Seadmel võib olla 2 kaamerat – eesmine ja tagumine. Eesmine on reeglina lihtsam (0,3–2,2 megapikslit) ja seda saab kasutada nii pildistamiseks kui ka videokõnede jaoks. Tagumine on võimsam (2–8 megapikslit) ning see on peamiseks pildistamise ja videote filmimise kaameraks. Turult võib leida ka ühe kaameraga või kaamerateta seadmeid.
Tahvelarvuti ekraani mõõtmed vahelduvad 7 tollist kuni 10,1 tollini. Suurema ekraaniga seadmest on muidugi lihtsam sisu tarbida. Siin tuleb aga arvestada kaasaskantavuse mugavust ning ka energiakulu, kuna suurem tahvelarvuti võtab rohkem ruumi ning selle toitevajadus on suurem.
Püsimälumaht võib seadmete puhul erineda, 4 kuni 64 GBni. Mälumahu suurendamiseks on võimalik kasutada Micro-SD-kaarti.
Tahvelarvuti puhul oleks ka hea, et saaks luua juhtmevabasid ühendusi (3G, WiFi, NFC, Bluetooth) ning oleks olemas vajalikud USB- ja HDMI-pesad.
Veebipoest 1a.ee saab osta mitmete erinevate tootjate tahvelarvuteid (HP, Samsung, Lenovo jt).
Veebipoest 1a.ee saab tahvelarvuteid valida nende ekraani suuruse ja resolutsiooni, protsessori ja selle tuumade arvu, operatsioonisüsteemi, mälumahtude, juhtmevabade ühendusvõimaluste, kaamerate ning hinna jm alusel.
Veebipoes 1a.ee saab tasuda ka järelmaksu kasutades. Ühtlasi on veebipoe 1a.ee saidi kaudu võimalik esitada päringuid toodete kohta.Vajuta siia ja uuri veel-http://www.1a.ee/arvutitehnika/tahvelarvutid

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru