ceturtdiena, 2014. gada 4. septembris

KUIDAS VALIDA TELERIT?

Kaasaegsete telerite valikuvõimalused.Laiekraanteler on tänapäeval kõige rohkem hinnatumaks teleriks.  Väga hea pildikvaliteet, mitmed teleri paigutamisvõimalused ning lisavõimalused – need on omadused, mida uute telerite puhul võib iseenesestmõistetavaks pidada.

 
Vahemaa teleri ja vaataja vahel
Teleri ostmise puhul on üheks oluliseks aspektiks see, kui kaugel telerist istutakse selle vaatamisel. Vaatamiskauguse puhul mängib rolli ka pildikvaliteet. Mida lühem on vaatamiskaugus, seda väiksem võib olla ka teleri suurus. Vahemaa võib olla aga lühem, kui pildikvaliteet on suurepärane. Üldjuhul loetakse normiks vaatamiskaugust, mis on enam kui 2,5 ekraanidiagonaali, kuid kvaliteetse signaali korral piisab 1,5 ekraanidiagonaalist.
Ekraani tehnoloogia ja ekraani resolutsioon
Teleri tehnoloogiast ehk sellest, kas tegu on LCD-, LED- või plasmateleriga, sõltub ka pildikvaliteet. Pildi kirkus ja liikumise sujuvus, kontrastsus ning seadme voolutarbimine on ühtedeks näideteks sellest, mida seadme ekraanitehnoloogia mõjutab.
Plasmatelerid on kõige kallimad, kui see-eest pakuvad nad kõige paremat pildikvaliteeti. Samas on seda tüüpi teler kõige kulukam ülalpidamise poolest LED-lampidega LCD-teler on pildikvaliteedi poolest plasmatelerile järgi jõudmas. LED-teleri suureks plussiks on väike voolutarve. LCD-telerid on saadaval kõige soodsamas hinnaklassis- http://eestiblogid.ee/index.php/artiklid/1006-kuidas-valida-telerit
Pildikvaliteedist rääkides tuleb tähelepanu pöörata ka värskendussagedusele ning eraldusvõimele. Kaadrivahetussageduse näitajaks on hertsid (Hz) ning mida suurem on hertside arv, seda ühtlasem on kiire liikumise näitamine. Turul pakutavate telerite puhul on 100–200 Hz väga heaks ning 50 Hz keskmiseks parameetriks. resolutsiooni puhul tasub arvesse võtta, kas teler on HD-ready (720 p) või Full-HD (1080 p) – väga kvaliteetse sisu, näiteks HD-kanalite saadete või Blu-Ray kettale salvestatu taasesitamiseks, tuleb valida Full-HD, mis tagab parema detailide edastuse.
Interjööriga kooskõlas olev teler – suurus, värv ja paigutamine
Ekraani suurus on moodsatel teleritel 19 kuni 60 tolli.  Ekraani mõõtmete valikul on otsustavaks vahekaugus teleri ja vaataja vahel.
Tänapäeval ei ole teleri asukoht enam piiratud kapile või lauale paigutamisega – levinud on ka võimalus teler seinale riputada Ostjal on võimalik valida telerit ka selle välimuse järgi – kitsas või lai raam, raami värv.
Teleprogrammide vaatamisele lisaks
Lameekraantelerid pakuvad ka erinevaid lisavõimalusi. Olulisemateks sellisteks funktsioonideks on multimeedia salvestamine ja taasesitus, 3D-funktsioon, Smart TV ja veebibrauseri olemasolu.
Smart TV on platvorm, mis koondab kokku erinevad veebirakendused, mida on võimalik teleri vahendusel kasutada. Levinumateks rakendusteks on Facebook, YouTube ja Skype jt. Veebibrauseri olemasolu annab võimaluse teleri vahendusel lehitseda kõiki veebilehti.
3D-tugi võimaldab telerit kasutada erineva 3D-versioonis toodetud sisu nautimiseks (saadete ja filmide vaatamiseks, mängude mängimiseks jm). Selleks on vajalik 3D-prillide muretsemine.
Teleri multimeediafunktsiooni kaudu saab kasutada telerit erinevate meediafailide taasesitamiseks. Lisaks on ka võimalus jäädvustada programme välisseadmele.  
Kokkusobivus muude seadmetega
Kaasaegsete telerite puhul on hea ka nende ühilduvus muude kodus kasutuselolevate meelelahutusseadmetega.
Veebipood 1a.ee abiks uue teleri ostmisel
Veebipoest 1a.ee saab osta erinevate tootjate telereid (Toshiba, Panasonic, Sharp jt) ja teleritarvikuid. Veebipoes 1a.ee on võimalik valida telereid nende.
Veebipoe 1a.ee toote tutvuste lehe kaudu saab esitada küsimusi toote kohta ning ostu soovi korral on võimalik saada teavet ka järelmaksuga ostmise kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru